Welke ISO-normen zijn er?

In dit artikel gaan we niet alle ISO-normen apart benoemen, daarvoor zijn er teveel!
ISO-normen kunnen over een grote hoeveelheid aan onderwerpen gaan: van bouw tot doelpalen, van milieumanagement tot gezondheid tot medische hulpmiddelen tot veiligheid. Er zijn hele specifieke normen die betrekking hebben op een bepaald product, maar een norm kan ook heel algemeen zijn en gaan over een onderwerp als managementprocessen. De bekendste norm is wel de norm voor kwaliteitsmanagement (ISO 9001). Dit is nationaal én internationaal wel de meest bekende norm. In het volgende hoofdstuk gaan we wat dieper op deze norm in. Met een ISO 9001 certificaat toon je aan dat jouw organisatie het leveren van de best mogelijke kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan

Nog een paar van de meer bekende normen zijn :

  • De norm voor milieumanagement (ISO 14001). Deze norm laat zien dat jouw organisatie alles doet om het milieu met haar productie zo min mogelijk te belasten
  • De norm voor IT-beveiliging (ISO 27001). Hiermee laat je zien dat jouw organisatie alles doet om gevoelige informatie te beveiligen.
  • De norm voor Arbomanagement (ISO 45001). Hiermee laat je zien dat jouw personeel zo goed en zo veilig mogelijk werkt omdat jij gevaarlijke situaties voorkomt.

ISO trainingen bij Online ISO Academy

Bij de Online ISO Academy bieden we verschillende trainingen aan voor de meest gangbare normen, namelijk een kwaliteitsmanagement opleiding (ISO 9001 norm) en een milieumanagement opleiding (ISO 14001 norm). Je vindt bij de Online ISO Academy onder meer de normkennis training: met deze leer je op een praktische manier alles over de door jou gekozen norm. Na afloop weet je precies hoe de norm in elkaar zit. Ook bieden we voor beide normen de training interne audits aan, hiermee ga je verder de diepte in en word je al meer gespecialiseerd in de norm. Ook bieden we diverse e-learnings op het gebied van managementsystemen aan, ideaal om je kennis bij te spijkeren waar en wanneer jij dat wilt.

Welkomstactie: gratis e-learning basis van managementsystemen

Beginnen bij de basis? Dan is de e-learning basis van managementsystemen wat voor jou. Je kunt nu profiteren van onze unieke welkomstactie en je gratis inschrijven voor deze e-learning. Klik hier en schrijf je in.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen